Серед особового складу російських військ поширюються панічні настрої та збільшується кількість дезертирів – Міноборони

Джерело: Ганна Маляр у Telegram.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що серед особового складу російських окупаційних військ продовжують поширюватись панічні настрої. Зокрема, є підтверджені факти збільшення кількості дезертирств.

За її словами, переважна більшість російських військовослужбовців, які проходили підготовку на території Республіки Білорусь та на початку цього місяця були передислоковані на полігони Нижньогородської області, Краснодарського краю РФ для подальшого відновлення втрат підрозділів окупаційних військ, намагаються уникнути потрапляння у райони ведення бойових дій.

Відтак, є підтверджені факти зростання кількості випадків дезертирства, самовільного залишення військових частин, ухиляння від виконання наказів та самокаліцтв з метою уникнення відправлення на територію України.

“Відбувається посилення “інформаційно-роз’яснювальної роботи” (читайте залякування) командуванням російських окупаційних військ серед російських військовослужбовців. Проте, погрози ув’язненням та розстрілами є малоефективним та ще більше демотивують особовий склад окупаційних підрозділів”, – зазначила Ганна Маляр.

Російські окупанти атакували авто “швидкої” у Станіславі, що на Херсонщині, повідомила 18 жовтня обласна військова адміністрація.

Канада планує надати Україні пакет військової допомоги на суму 64,8 млн канадських доларів (47 млн доларів США), заявив міністр оборони країни Білл Блер. Він включатиме стрілецьку зброю, боєприпаси та захисне спорядження.

На цей вікенд можна сміливо планувати прогулянки та роботу на відкритому повітрі — буде прохолодно,…

Очільник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов підтвердив, що зараз на сході Росії майже 11 000 північнокорейських піхотинців проходять підготовку для участі в бойових діях в Україні.

Протягом минулої доби, 17 жовтня, на фронті зафіксували 210 бойових зіткнень. Росіяни активно обстрілюють позиції українських захисників, зокрема, залучивши близько 1450 дронів-камікадзе.