Порошенко закликав СБУ вжити заходів у справі про втручання в роботу американських соцмереж

Джерело: пресслужба “Європейської Солідарності”

Лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко під час виступу у Верховній Раді закликав керівництво СБУ пояснити ситуацію із втручанням в роботу соціальних мереж, яку нині розслідує комітет з питань правосуддя Палати представників США.

Навесні 2022 року СБУпід керівництвом Івана Баканова неодноразово передавала у ФБР списки акаунтів з нібито проросійською пропагандою для подальшого їх видалення глобальними соцмережами Facebook, Instagram, YouTube та Twitter.

Одначе, як з’ясувало згодом американське розслідування, у перелік потрапили також й проукраїнські користувачі та офіційний ресурс Держдепу США. Тож “ЄС” звернулася до СБУ із вимогою надати перелік акаунтів, які передавалися у ФБР для блокування.

Політик закликав запросити у Верховну Раду голову Служби Безпеки у зв’язку з втручанням Служби Безпеки в діяльність соціальних мереж, що дискредитувало партнерів. Він наголосив, що необхідно “звільнити або відсторонити тих, хто перешкоджає Україні”.

Зауважимо, раніше співголова фракції Ірина Геращенко заявила, що “ЄС” вимагає заслухати в парламенті голову СБУ Малюка щодо втручання в роботу соцмереж і блокування акаунтів критичних до влади користувачів.

Також нардепка Вікторія Сюмар повідомила, що партія спрямувала запит на отримання списку цензурованих та видалених акаунтів із 5600 сторінок, які СБУ передала партнерам з ФБР навесні минулого року.

15 лютого 2023 року у межах розслідування Комітет з питань правосуддя направив повістку до суду компаній Meta та Alphabet. У відповідь оприлюднили документи, котрі підтверджували втручання ФБР, що від імені української розвідки вимагало цензурувати американців в Інтернеті.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.