Польща, Литва та Латвія можуть закрити кордони з РБ через загрозу з боку «Вагнер»

Джерело: SkyNews

Польський уряд може прийняти рішення про закриття свого кордону з Білоруссю, якщо поблизу відбудуться серйозні інциденти за участю групи найманців “Вагнер”.

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінські зауважив, що члени НАТО Литва та Латвія також закриють свої кордони з Білоруссю в цьому випадку.

Якщо ми вирішимо, що це правильна відповідь на цей час, ми призведемо до повної ізоляції Білорусі, – наголосив Камінські.

Минулого тижня найманці “Вагнер” почали тренувати білоруський спецназ, пообіцявши зробити білоруську армію “другою найкращою армією у світі”.

У відповідь Польща вже вирішила направити понад 1000 військових на схід країни. Згодом президент РФ Володимир Путін звинуватив Польщу в територіальних амбіціях відносно колишнього Радянського Союзу.

Зауважимо, за даними Державної прикордонної служби України, станом на 22 липня на території Білорусі перебувало близько 5000 найманців із російської ПВК “Вагнер”.

Раніше в Інституті вивчення війни зауважили, що немає жодних ознак того, що найманці “Вагнер” у Білорусі мають важке озброєння.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.