Унаслідок ворожого удару по фермі на Сумщині загинуло півсотні тварин – ОВА

Джерело: пресслужба Сумської ОВА

Вчора, 27 липня, під час обстрілів прикордоння Сумської області російські окупаційні війська пошкодили два приватних житлових будинки, одна цивільна особа отримала поранення.

Окрім цього, у Новослобідській громаді мінометним вогнем було пошкоджено лінію електропередач.

У Білопільській громаді, що зазнала мінометного та артилерійського обстрілів, ворог знищив ферму, загинуло понад півсотні тварин. Також тут було пошкоджено трансформаторну підстанцію.

Загалом протягом дня росіяни здійснили 19 обстрілів. Зафіксовано 87 вибухів. Загарбники використовували артилерію та міномети. Обстріляно 15 населених пунктів у дев’яти територіальних громадах.

Також мінометні обстріли зафіксовані у Хотинській, Миропільській, Великописарівській, Есманській та Зноб-Новгородській громадах.

Краснопільська громада крім удару з мінометів зазнала ще й артобстрілу з самохідних артилерійських установок (САУ). З САУ, гармат та мінометів росіяни обстріляли Юнаківську громаду. Тут загорілося пшеничне поле.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.