Для документування воєнних злочинів Росії: США передадуть Україні дрони Skydio

Джерело: USAID

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) передало Україні безпілотники з камерою Skydio для документування воєнних злочинів російських військових в Україні.

Дрони будуть надані Офісу генпрокурора України. Загалом Україні нададуть 9 таких безпілотників.

“Дрони Skydio 2+ мають камери 4K, які будуть використовуватися для фото- та відеоконтенту для документування воєнних злочинів. Це допоможе Офісу Генерального прокурора задокументувати понад 115 тис. випадків зруйнованої цивільної інфраструктури та докази порушень прав людини на прифронтових громадах і звільнених територіях”, – мовиться у повідомленні.

Також зазначається, що дві українські правозахисні коаліції за підтримки USAID задокументували більш як 40 000 випадків воєнних злочинів військ РФ від початку повномасштабної війни.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.