Рада ЄС запровадила санкції проти росіян через «кампанію маніпулювання цифровою інформацією»

Джерело: CNN

В п’ятницю, 28 липня Рада Європейського Союзу заявила, що ввела санкції проти семи фізичних і п’яти юридичних осіб РФ.

Санкційних осіб звинувачують у проведенні “кампанії маніпулювання цифровою інформацією” під назвою RRN (Recent Reliable News), спрямованої на спотворення інформації та поширення пропаганди на підтримку агресивної війни Росії проти України.

У заяві йдеться, що кампанія, в якій “брали участь державні органи або органи, афілійовані з російською державою”, справді базується на “фейкових вебсторінках, які узурпують ідентичність національних ЗМІ та урядових вебсайтів, а також на фейкових акаунтах у соціальних мережах”.

“Ця скоординована та цілеспрямована інформаційна маніпуляція є частиною ширшої гібридної кампанії Росії проти ЄС та держав-членів”, — зазначено в заяві.

Під санкції входять “Infornos” — інтернет-видання, “тісно пов’язане з російською військовою розвідкою (ГРУ) і відповідальне за створення понад 270 медіапроксі онлайн-видань, які поширюють пропаганду на підтримку агресивної війни Росії проти України”.

Серед них також пов’язана з Кремлем некомерційна АНО “Діалог”, Інститут російської діаспори, а також “Агентство соціального дизайну” та “Структура Національних технологій”.

У заяві йдеться, що санкції ЄС щодо війни Росії проти України зараз поширюються на близько 1800 фізичних та юридичних осіб.

Командування 123 бригади територіальної оборони проведе розслідування обставин загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба, який, як повідомляється, вчинив самогубство під час бойового завдання на Вугледарському напрямку.

Українські військові успішно вдарили по трьох командних пунктах російської армії, про що повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

На жаль, багато херсонців, які пережили війну в умовах окупації, не змогли залишитися у своєму…

Після захоплення Вугледара на Донеччині російські сили, ймовірно, продовжать спроби наступу.

Рік тому, 5 жовтня, 2023 року ворог завдав удару ракетою “Іскандер” по селу Гроза в Харківській області. Тоді загинуло 59 людей.