На Китай обрушився тайфун «Доксурі»: 39 осіб травмовано

Джерело: Reuters

На південь Китаю обрушився тайфун «Доксурі», спричинивши зливу та сильні пориви вітру, що призвели до обривів ліній електропередачі, пожеж та повалення дерев.

Як пишуть китайські державні ЗМІ, цей тайфун є найпотужнішим цього року та другим за потужністю, що вразив південно-східну провінцію Фуцзянь після тайфуну “Меранті” у 2016 році.

Влада була вимушена закрити школи, підприємства та евакуювати працівників морських нафтових і газових родовищ. У містах не працюють великі торговельні центри.

Окрім того, було переміщено 124,4 тис. людей, прямі економічні збитки внаслідок стихії сягають 52,27 мільйона юанів (7,30 мільйона доларів).

У портовому місті Цюаньчжоу провінції Фуцзянь 39 людей зазнали легких травм, понад 500 тисяч будинків були знеструмлені.

За даними Національного метеорологічного центру, швидкість вітру сягала 137 км/год.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.