Інженер ВПС США викрав секретну інформацію про 17 військових об’єктів

Джерело: Forbes

Інженер ВПС США викрав обладнання та інформацію про 17 військових об’єктів на майже 90 тисяч доларів.

За даними розслідування Пентагону, 48-річний інженер військово-повітряної бази в штаті Теннессі забрав додому велику кількість урядових радіотехнічних засобів і носії інформації за секретними даними.

В ордері на обшук, який є в розпорядженні видання, повідомляється, що інженер заволодів обладнанням на майже 90 тисяч доларів.

“Під час обшуку в його будинку правоохоронці виявили, що у нього був несанкціонований адміністраторський доступ до технологій радіозв’язку, які використовуються командуванням повітряної освіти і підготовки на 17 військових об’єктах”, — йдеться у повідомленні.

Слідчі також знайшли ноутбук, на якому було відкрито програмне забезпечення, що містило “всю систему зв’язків авіабази Арнольд”. При цьому інженер зберігав у себе USB-накопичувачі, що містили файли радіопрограм правоохоронних органів.

Також слідство зазначає, що інженер, ймовірно, мав доступ до комунікацій ФБР та агентств штату Теннесі.

  • З Пентагону випадково надсилали електронні листи із конфіденційною інформацією через помилку в одній літері домену. Мільйони електронних листів американських військових надсилали до Малі, бо писали замість .MIL — .ML.
  • Пентагон вирішив посилити правила поводження з секретною інформацією після того, як на початку цього року військовослужбовець Національної гвардії США Джек Тейшейра оприлюднив у мережі дані американської розвідки.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.