На проєкт «Армія дронів» у застосунку «Повітряна тривога» зібрали 10 млн гривень

Джерело: міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Через застосунок “Повітряна тривога” для українських військових зібрали 10 млн грн. Кошти збирали на проєкт “Армія дронів” протягом восьми місяців.

“Безпілотники ефективно працюють в умовах радіоелектронної боротьби та дозволяють бійцям проводити розвідку, не наражаючи життя на небезпеку”, – пояснив міністр.

Раніше англійську версію застосунку “Повітряна тривога” озвучив актор “Зоряних війн” та амбасадор UNITED24 Марк Гемілл. Також він підтримував збір на данські дрони RQ-35 Heidrun.

Міністр подякував актору та компаніям Ajax Systems і Stfalcon за ініціативу для допомоги нашим військовим.

За дев’ять місяців проєкту “Армія дронів” придбано 3 201 БПЛА.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.