У Техасі зводять найбільший у світі квартал, надрукований на 3D-принтері

Джерело: CNN

В американському штаті Техас будують найбільший у світі квартал із будинків, надрукованих на 3D-принтері.

Як повідомляється, 28 липня відбулася презентація першого завершеного будинку, стіни якого “надруковані” за допомогою матеріалу на основі бетону. Будівля є першою зі 100 подібних, які будуть готові до заселення з вересня.

Фото: СNN

3D-квартал є частиною ширшого розвитку “Wolf Ranch” в Джоржтауні, штат Техас. Проєкт реалізується завдяки співпраці техаської будівельної фірми ICON, компанії з будівництва будинків Lennar та данської архітектурної компанії Bjarke Ingels Group.

Прессекретарка ICON Кара Колкінс зазначила, що деякі зі зведених будинків кварталу вже продано.

Фото: CNN

За даними будівельної фірми, більше третини стін будинків вже надруковано, а готова нерухомість кварталу продається за ціною від 475 000 до 599 000 доларів США.

Надруковані на 3D-принтері будинки мають площу від 457 до 640 квадратних метрів, і зокрема включають три-чотири спальні.

Фото: CNN

Як зауважили у виданні, нині “Wolf Ranch” є найбільшим проєктом ICON, хоча фірма вже використовувала 3D-друк для будівництва соціального або субсидованого житла у Мексиці та штаті Техас.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.