На всіх східних напрямках, де ведуться бойові дії, фіксується збільшення ворожих обстрілів – Міноборони

Джерело: Ганна Маляр у Telegram.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що на всіх східних напрямках, де тривають бойові дії, спостерігається збільшення обстрілів з боку російських загарбників.

За її словами, сьогодні росіяни доволі наполегливо намагаються зупинити наступ ЗСУ на Бахмутському напрямку, однак безуспішно.

На Куп’янському, Лиманському, Сватівському напрямках ворог сконцентрував людей і техніку та штурмує з метою відтягнути сили ЗСУ від східного напрямку наступу.

Крім того, на Бахмутському напрямку українські війська сьогодні мають справу зі щільним вогнем артилерії, мінуванням та потужним спротивом ворога.

“Наші оборонці у виснажливих боях відбивають всі ворожі штурми. Для наших оборонців головне – це життя бійців. Тому вони намагаються рухатись обережно, щоб не втрачати людей”, – зазначила Ганна Маляр.

Додамо, що за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби на різних ділянках фронту відбулось більш як 40 бойових зіткнень з російськими окупантами.

Російська Федерація і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і по цивільних об’єктах.

Протягом минулої доби ворог завдав 9 ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені цивільні, серед яких є діти. Руйнувань зазнали житлові будинки.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.

Володимир Зеленський презентував українцям план перемоги України над РФ. Українці та партнери відреагували критично. 

Президенту більше не вірять та публічно критикують навіть ті, хто ще рік тому наголошував на необхідності утриматися до нашої перемоги. Поглянемо на ключові пункти плану, які розчарували українців.

Лідер фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко відвідав східний напрямок фронту, де передав Збройним Силам України чергову партію FPV-дронів і техніки. Політик наголосив на важливості забезпечення армії необхідними засобами для реалізації Плану перемоги.