Через страйк у Голлівуді Бреду Пітту довелося зупинити знімання фільму – ЗМІ

Джерело: Deadline

Американський актор і кінорежисер Бред Пітт зупинив зйомки свого фільму “Apex” про гонки Формули 1 на підтримку колег-страйкувальників у Голлівуді.

“Акторський склад і знімальна група “Apex” знімали у Будапешті, але Бред закликав перенести майбутні дати (знімання – ред.) на знак солідарності з усіма, хто страйкує”, – йдеться у повідомленні.

Як пояснили у виданні, відкладення зйомок було серйозним рішенням, особливо у фінансовому плані, але Пітт вислухав схвильованість людей, з якими він працює, і хоче продемонструвати їм свою підтримку.

За словами джерела, близького до команди Пітта, знімальна група мала знімати на трасі Формули 1 у Бельгії у ці вихідні, де у неділю відбудеться Гран-прі. Наступні заплановані дати фільмування – листопад у Лас-Вегасі, і до цього часу всі учасники сподіваються вирішити цей інцидент, який виник між сценаристами, акторами та кіностудіями.

ДОВІДКОВО. Голлівудські актори разом зі сценаристами зупинили теле- та кіновиробництво в межах першого спільного страйку в індустрії за понад шість десятиліть після провалу переговорів із великими кіностудіями й стримінговими сервісами.

Страйк проводиться за участі профспілки SAG-AFTRA, що представляє понад 160 000 телевізійних і кіноакторів Голлівуду, та Американської гільдії сценаристів (WGA). Протестувальники вимагають, щоб кіностудії й стримінгові сервіси погодилися на більш справедливий розподіл прибутків і кращі умови праці.

Водночас вони хочуть гарантії, що штучний інтелект (ШІ) і створені комп’ютером “цифрові обличчя” та голоси не будуть використовуватися для заміни акторів.

  • У Netflix заявили про появу нової посади менеджера з продуктів платформи машинного навчання штучного інтелекту, за яку запропонували від $300 до $900 тисяч на рік. Заяву зробили на тлі того, як актори та сценаристи продовжують страйкувати з вимогою підняти заробітну плату до 3 500 доларів на день, тоді як багато акторів заробляють 200 доларів.
  • Церемонію вручення телевізійної премії “Еммі-2023” відкладено через страйки акторів та письменників у Голлівуді. Це сталося вперше після терактів 11 вересня 2001 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.