Meta закриє користувачам з Канади доступ до поширення новин

Джерело: Meta.

Користувачів з Канади незабаром позбавлять можливості поширювати посилання на новинні ресурси у Facebook та Instagram. Зміни відбуваються з метою дотримання Закону про онлайн новини.

“Ці зміни починаються сьогодні й протягом наступних тижнів будуть впроваджені для усіх людей, які використовують Facebook та Instagram з Канади”, — заявили у Meta.

У країні людям не відображатимуться посилання на новини й новинний контент, опублікований мовниками й видавцями новин. Користувачі не зможуть переглядати чи поширювати новинний контент у Facebook й Instagram, зокрема статті й аудіовізуальний контент, опублікований ЗМІ.

“Ми сподіваємося, що в майбутньому канадський уряд визнає, наскільки корисними ми вже є для індустрій медіа, й розгляне іншу політичну реакцію, яка дотримуватиметься принципів вільного й відкритого інтернету, сприятиме різноманітності та інноваціям, а також відображатиме інтереси всього канадського медіаландшафту”, — зазначено у пресрелізі.

У червні Канада ухвалила закон С-18, яким передбачено, що техногіганти, як Google й Meta, мають платити ЗМІ за новинний контент, який вони поширюють або інакше використовують на своїх платформах.

Культовий персонаж DC Бетмен, який вперше дебютував у коміксах у березні 1939 року, отримає зірку на Голлівудській алеї слави.

Через декілька днів після того, як регулювальні органи на два місяці зупинили польоти ракети Starship компанії SpaceX на Марс, фірмі Ілона Маска загрожує великий штраф за ймовірні порушення безпеки двох запусків минулого року.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 20 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо у вечірні години максимального споживання.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.