Twitter подала позов проти організації, яка бореться з ненавистю та дезінформацією

Джерело: The New York Times.

Соціальна мережа X, більше відома як Twitter, подала позов проти некомерційної організації “Центр протидії цифровій ненависті” (CCDH). Компанія Ілона Маска звинувачує установу, яка бореться з ненавистю та дезінформацією, у тому, що вона подає невиправдані заяви й спонукає рекламодавців зупинити інвестиції в платформу.

Організація позиціює себе як та, що захищає права людини та громадянські свободи в інтернеті. У CCDH заявляють, що компанії підривають основні права людини та громадянські свободи. Зокрема вони поширюють ненависть та дезінформацію, але ухиляються від звинувачень і відкидають відповідальність.

“CCDH вважає їх (соцмережі – ред.) підзвітними та відповідальними за їхній бізнес-вибір, висвітлюючи їхні невдачі, навчаючи громадськість і захищаючи зміни для захисту наших спільнот”, – зазначає організація.

20 липня X Corp. надіслала листа організації. У ньому вона звинуватила її в “низці тривожних і безпідставних заяв, які, видається, розраховані на те, щоб завдати шкоди Twitter загалом і його цифровому рекламному бізнесу зокрема”. Відтак міститься погроза подати до суду.

У червневому звіті CCDH йшлося, що Twitter не вжив заходів проти 99% облікових записів Twitter Blue, які поширювали мову ворожнечі. У листі X Corp. назвали дослідження “хибним, оманливим або і тим, і іншим”, додавши, що використано неналежну методологію.

Засновник і гендиректор CCDH Імран Ахмед вважає юридичний крок Маска свідченням того, що він “не зупиниться ні перед чим, щоб змусити замовкнути будь-кого, хто критикує його за його власні рішення та дії”.

“Люди не хочуть бачити або асоціюватися з ненавистю, антисемітизмом і небезпечним контентом, який ми всі бачимо, що поширюється на X. Маск намагається “застрелити месенджера”, який висвітлює токсичний вміст на його платформі, а не боротися з токсичним середовищем, яке він створив. CCDH не має наміру припиняти наші незалежні дослідження – Маск не змусить нас мовчати”, – заявив Імран Ахмед.

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

У Бразилії у шістьох пацієнтів виявили ВІЛ після трансплантації органів, які надала служба донорства Ріо-де-Жанейро.

Вчені з Університету Джорджа Вашингтона дійшли висновку, що чорний шоколад та інші продукти з какао можуть містити шкідливі метали, зокрема свинець та кадмій.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Ірландський актор Баррі Кеоган приєднався до зіркового складу фільму “Гострі картузи”.