Порошенко про атаку дронів на столицю РФ: «Це реалізація нашого права на самооборону»

П’ятий президент України, лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко наголосив, що атаки Україною об’єктів на території РФ є цілком законними і здійснюються в межах нашого права на самооборону.

Джерело: MSNBC.

“Перш за все, це легітимна ціль ЗСУ, це реалізація нашого права на самооборону. Це, можливо (я не можу виключити цього), просто тестовий політ для підготовки до нового удару по критичному російському об’єкту”, – вважає політик.

Він додав, що щодня російська війська убивають мирних українців – і доки це триває, ні в Москві, ні в Криму почуватися спокійно ніхто не має.

Порошенко наголошує: ми не даємо жодного шансу Росії просунутися, додавши що для закріплення успіхів нам потрібно більше західної зброї:

“Зброї ніколи не буває достатньо. Наш контрнаступ може бути ефективнішим, для цього потрібна зброя та боєприпаси без будь-яких обмежень щодо дальності, типу озброєння тощо. Немає жодних стандартів НАТО, які могли б забезпечити наступ без авіаційної підтримки. Не існує жодної наступальної операції за стандартами НАТО без ефективної ППО”, – заявив лідер “ЄС”.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.