Атаки України на Росію мають на меті знизити здатність Москви вести війну – NYT

Джерело: The New York Times

Військові аналітики вважають, що удари України по Росії, зокрема по Москві, мають більше значення, ніж просто відповідні жести. Ці атаки відіграють важливу роль у ширшій стратегії Києва, спрямованій на послаблення здатності Москви вести війну.

Як пояснили у виданні, такі напади можуть змусити російських військових стратегів схвалювати складні рішення про розподіл ресурсів і посилити розбіжності в командуванні армії РФ.

На думку генерал-лейтенанта у відставці Фредеріка Ходжеса, який займав пост командувача армії США в Європі, головна перевага росіян полягає в їх чисельності, особливо піхоти і артилерії.

Для ліквідації цієї переваги, як зауважив Ходжес, особливо важливо вивести з ладу штаби і логістику ворога. Атаки, що завдаються Україною по РФ, створюють проблеми для вищого російського командування, оскільки підвищують невизначеність щодо того, куди Київ може завдати наступного удару.

Як повідомляється, Київ завдає стратегічних ударів як по військових об’єктах, так і по символічних спорудах, що мають велике значення для Кремля. Наприклад, безпілотники атакували комплекс “Москва-Сіті”, що містить одні з найвищих будівель в Європі.

“Ці знакові вежі колись вважалися символом інтеграції Росії у світову економіку, але тепер вони стали відображенням наростаючого конфлікту між Москвою та Заходом”, – йдеться у матеріалі.

Варто нагадати, що вночі 1 серпня – вдруге за декілька днів – російську столицю атакували безпілотники. Є влучання у будівлю “Москва-Сіті”, де розташовані офіси декількох російських міністерств.

Раніше, у ніч на 30 липня, Москву також атакували безпілотники, які поцілили у “Москва-Сіті”.

Водночас увечері 30 липня під Таганрогом Ростовської області РФ упав і загорівся невідомий безпілотник, внаслідок чого, за інформацією росЗМІ, є постраждалі серед цивільного населення.

ДСНС спільно з партнерами створили мобільну гру “Рятівничок”, що навчає дітей, віком від 6 до 12 років, важливих правил пожежної безпеки і тим самим розповідає, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, що можуть виникнути у реальному житті.

Журналісти “Схем” оприлюднили супутникові знімки Planet Labs від 18 вересня об 11:30 за київським часом, на яких видно масштабне задимлення на території військової частини №11777. Саме ця частина відповідає за склад Головного ракетно-артилерійського управління міністерства оборони РФ.

Російське військове командування перекинуло кораблі Чорноморського флоту з Новоросійська через загрозу ударів далекобійними ракетами з боку Збройних сил України.

Голова ОВА Олег Синєгубов поінформував, що регіон отримав нові інклюзивні автобуси, придбані за державну субвенцію та місцеві бюджети. Вони забезпечать підвіз учнів для п’яти освітніх закладів у громадах Лозівського і Красноградського районів.

У Центрі національного спротиву повідомили, що російський депутат оприлюднив унікальну інформацію про втрати росіян та підтвердив використання шкіл як військових баз.