Активістів, які накрили будинок Ріші Сунака чорною тканиною, арештували – Sky News

Джерело: Sky News.

Чотирьох активістів Greenpeace, які залізли на будинок прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака й накрили його чорною тканиною на знак протесту проти його політики розширення видобутку викопного палива, арештували.

За даними Sky News, Ріші Сунака із сім’єю під час протесту не було вдома.

Сьогодні вранці чотирьом демонстрантам з екологічної організації Greenpeace вдалося за допомогою драбини та мотузки піднятися на будинок Ріші Сунака.

На даху вони розмотали 200 квадратних метрів чорної тканини, щоб покрити частину особняка. Члени групи також розгорнули на газоні банер із написом: “Ріші Сунак – прибутки від нафти чи наше майбутнє?”

Зображення: Sky News

Протест став відповіддю на оприлюднені в понеділок, 30 червня, плани уряду Великої Британії щодо видачі сотень ліцензій на буріння нафти й газу в Північному морі.

Сунак сподівається, що проєкт забезпечить Велику Британію внутрішньою енергією, поки вона перейде до нульової чистої економіки до 2050 року. Він також оголосив про плани побудови двох нових споруд для уловлювання та зберігання вуглецю, які планують реалізувати до 2030 року.

Рішення Великої Британії розширити видобуток викопного палива прийнято попри попередження організацій, у тому числі Міжнародного енергетичного агентства, про те, що лідери повинні припинити інвестиції у викопне паливо, якщо вони хочуть стримати підвищення глобальної температури.

Своєю чергою, організація Greenpeace заявила, що заява Сунака є ударом по екологічних цілях Великої Британії.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Минулого тижня Росія оголосила, що розпочала операцію зі звільнення Курської області. Вона може зайняти не один місяць, оскільки кинутих у контрнаступ військ не вистачить, хоча їх уже приблизно вчетверо більше, ніж українці, вважають експерти.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.