У Чорному та Середземному морях росіяни утримують три носії крилатих ракет «Калібр» – ВМС ЗСУ

Джерело: ВМС ЗСУ.

Станом на ранок 4 серпня у Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні три носії крилатих ракет “Калібр”.

Зокрема, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 11 ворожих кораблів, зокрема один носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 4 ракет.

Тим часом, у Середземному морі – 8 ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

Натомість в Азовському морі на бойовому чергуванні – три ворожі кораблі, ракетоносії – відсутні.

За тиждень, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 124 судна, з них 20 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 98 суден, з них 23 рухались із протоки Босфор.

У ВМС ЗСУ наголосили, що зазначені судна здійснювали рух із порушенням Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Зазначимо, що в Україні триває 527-ма доба широкомасштабної війни РФ проти України. За цей час ЗСУ знищили понад 248 тисяч російських окупантів.

Зокрема, Авіація сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та двох – по зенітно-ракетних комплексах окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 12 артилерійських засобів на вогневих позиціях,  радіолокаційну станцію, пункт управління, 3 райони зосередження особового складу, два засоби протиповітряної оборони та три склади боєприпасів ворога.

На полігоні під Ульмом українські військові проходять курси першої допомоги на полі бою. Для навчання закупили п’ять силіконових інтерактивних манекенів Simman 3G plus. Ціна однієї штуки – 100 000 євро, маса – 80 кг. 

Фотографи Влада та Костянтин Ліберови оприлюднили світлини українських військових, котрі лиш нещодавно повернулися з російського полону. Виснажені, у російському полоні армійці втрачають по 20, 30, а дехто навіть 40 кг. Українська сторона дотримується Женевської конвенції і закликає світову спільноту примусити РФ до виконання міжнародних обов’язків.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав канцлера Німеччини Олафа Шольца, котрий нині перебуває з візитом у країні, відмовитися від ідеї про те, що Росія може зазнати поразки на полі бою, і підтримати мирний план Китаю щодо України.

У НЕК “Укренерго” поінформували, що 17 вересня заходи обмеження споживання не прогнозуються. У компанії закликали споживати електроенергію ощадливо протягом всієї доби.

15 вересня відбувся останній день щорічної міжнародної виставки сучасного мистецтва viennacontemporary. Подія об’єднала провідних художників,…