На Куп‘янському напрямку росіяни поставили собі за мету повернути втрачені восени минулого року території – Міноборони

Джерело: Ганна Маляр у Telegram.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що росіяни відчайдушно намагаються зупинити наступ ЗСУ. Крім того, на Куп‘янському напрямку ворог поставив собі за мету повернути території, які втратив восени 2022 року.

Зокрема, для росіян епіцентром бойових дій все ще залишається східний фронт. Адже там – стратегічні напрямки його наступу.

“Ворог вважає, що, завдавши удар по Сходу, вони зможуть загалом переломити ситуацію на фронті. Тому найбільші зусилля зараз докладають саме на Сході”, – пояснила Ганна Маляр.

За її словами, українські війська вчора і сьогодні відбивають ворожі атаки на Куп‘янському, Лиманському та Сватівському напрямках. Кількість ворожих обстрілів збільшилась.

Наразі тривають важкі бої. Мета ворога – відтягнути на ці напрямки українські сили з напрямку наступу та прорвати оборону ЗСУ.

На Бахмутському напрямку – також складна ситуація. На південному фланзі українські війська поступово, крізь щільний артилерійський вогонь та мінування, продовжують рух вперед.

На північному фланзі ворог атакує – ЗСУ відбиває атаки. Тут так само ворог хоче повернути втрачені позиції.

Також на Сході ворог атакує Авдіївський і Мар’їнський напрямки. Там теж запеклі бої, але наші оборонці не дають ворогу просуватись.

Водночас Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Ворог чинить шалений спротив.

“Окрім суцільного мінування, на ключових панівних висотах ворог обладнав захищені бетоновані інженерні укріплення. В таких важких умовах наші війська поступово, але дуже наполегливо рухаються вперед”, – зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.