Донеччина: за добу росіяни здійснили 10 вогневих атак, є поранений

Джерело: Головне управління Національної поліції у Донецькій області.

Протягом доби російські армійці обстріляли 6 населених пунктів у Донецькій області, внаслідок чого поранено одну особу.

Під ворожим вогнем перебували міста Авдіївка, Часів Яр, смт Курахівка, Біленьке, села Благодатне та Іллінівка.

Проти мирного населення російські загарбники застосували авіабомби “ФАБ-500”, дрони та артилерією.

Внаслідок ворожих атак пошкоджено 6 цивільних об’єктів: 2 житлових будинки й транспорт.

В Авдіївці росіяни з артилерії поцілили у приватний будинок – поранили людину.

Зазначимо, що загалом від початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України у Донецькій області від рук російських загарбників загинуло 1 642 особи, ще 3 930 осіб зазнали поранень. Проте, ці дані – без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі, адже поки що там неможливо встановити точну кількість постраждалих.

Через кілька днів після зміни уряду в Нідерландах новий міністр закордонних справ країни Каспаро Вельдкамп під час візиту в Україну пообіцяв “негайне” постачання винищувачів F-16 Силам оборони.

7 липня на Харківщині на російській міні підірвався легковий автомобіль. У машині могло перебувати шестеро осіб, наразі знайдено тіла чотирьох. На місці працюють слідчі та рятувальники.

7 липня президент Володимир Зеленський провів нараду щодо безпекової ситуації на Одещині.

Новообраний уряд Великої Британії продовжить політику підтримки Україну у війні проти РФ. 6 липня прем’єр-міністр країни Кір Стармер повідомив, що він уже зазначив про це у телефонній розмові президентові Володимиру Зеленському та підтвердить позицію спільно з союзниками по НАТО на саміті Альянсу у Вашингтоні 9–11 липня.

7 липня, під час візиту до Одеси у день Військово-морських сил, новообраний міністр оборони Великої Британії Джон Хілі анонсував новий пакет для України, менш ніж через 48 годин після свого призначення.