Україна оголосила акваторії шести російських портів зоною військової загрози

Джерело: прибережне повідомлення 118 на сайті “Держгідрографії” від 4 серпня.

Державна установа “Держгідрографія”, яка відповідальна за навігаційно-гідрографічне забезпечення в межах морської економічної зони України, оголосила про військову загрозу в акваторії шести російських портів.

“Чорне море. Північно-східна частина. Військова загроза. Акваторія внутрішнього і зовнішнього рейдів портів Анапа, Новоросійськ, Геленджик, Туапсе, Сочі, Тамань”, – йдеться в тексті повідомлення.

Попередження випущено на підставі наказу № 5 Військово-морських сил України від 4 серпня. Загроза діятиме до наступного офіційного повідомлення про її завершення.

Зазначимо, що станом на ранок 5 серпня у Чорному та Середземному морях російські окупанти утримують на бойовому чергуванні три носії крилатих ракет “Калібр”.

Відтак, у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 7 ворожих кораблів, зокрема один носій крилатих ракет “Калібр”, загальним залпом до 4 ракет.

Тим часом, у Середземному морі – 8 ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет “Калібр” загальним залпом до 24 ракет.

Натомість в Азовському морі на бойовому чергуванні – один ворожий корабель, ракетоносії – відсутні.

За добу, в інтересах РФ, прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 26 суден, з них 2 судна рухалось з протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 3 судна.

Довідково. Держгідрографія — державна установа України, відповідальна за навігаційно-гідрографічне забезпечення в межах виключної (морської) економічної зони України в Чорному й Азовському морях, а також на внутрішніх водних шляхах, яка входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та Державної служби на морському та річковому транспорті України (Морської адміністрації).

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.