Ворожі «Кинжали», «Калібри» били по «Мотор Січі» по нашій Хмельниччині, частину ракет збито, – Зеленський

Джерело: Володимир Зеленський в Telegram

У суботу, 5 серпня, стався черговий російський ракетний обстріл проти нашої держави. Ворог намагався атакувати “Мотор Січ” та Хмельниччину.

“Сьогодні стався черговий російський ракетний наліт проти нашої держави, “Кинжали”, “Калібри” били по “Мотор січі”, по нашій Хмельниччині, частину ракет збито”, – зазначив президент.

Він також додав, що зараз українська команда працює в Саудівській Аравії, на зустрічі радників лідерів держав щодо Формули миру. Там представлені 42 країни. 

“Різні континенти, різні політичні підходи до глобальних справ, але всіх єднає пріоритет міжнародного права. І саме для цього Україна запропонувала Формулу миру, бо міжнародний порядок, заснований на правилах та порушений російською агресією, має бути відновлений. Дуже важливо, що там, на полях зустрічі в Джидді, відбуваються і двосторонні перемовин з партнерами. Дякую нашій делегації за цю роботу. Консолідація світу – це одне з найголовніших завдань”, – написав Володимир Зеленський.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.