У США схвалили перші таблетки для лікування післяпологової депресії

Джерело: AL Jazeera

Регуляційні органи охорони здоров’я в Сполучених Штатах схвалили першу таблетку для лікування післяпологової депресії. Відомо, що кожна сьома жінка страждає від цього.

У п’ятницю, 4 серпня, Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) повідомило, що схвалило препарат Zurzuvae, вироблений Biogen and Sage Therapeutics, для лікування важкої депресії, пов’язаної з пологами або вагітністю.

Досі лікування післяпологової депресії в США було доступне лише у формі внутрішньовенної ін’єкції.

Biogen and Sage Therapeutics заявила, що очікує, що препарат стане комерційно доступним цього року.

“Очікується, що Zurzuvae буде запущено та стане комерційно доступним у четвертому кварталі 2023 року, незабаром після того, як Управління з контролю за наркотиками США зарахує його як контрольовану речовину, що, як очікується, відбудеться протягом 90 днів”, — йдеться у заяві компанії.

Ціну на таблетки, які приймають один раз на день протягом 14 днів, виробник поки не оголосив.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.