Маріупольське тигреня, якого росіяни вкрали, помер у московському цирку

Джерело: Маріупольська міська рада в Telegram

У травні цього року російські окупанти вкрали тримісячну тварину з маріупольського зоопарку та відвезли до московського цирку. 

Там маріупольським тигреня займався російський дресирувальник Едгард Запашний, який підтримує війну проти України. Зараз він повідомив, що тварина померла. 

“За його словами, у тварини були вроджені проблеми з нирками. Але чому тоді його не повернули до зоопарку, а забрали до цирку – він не зазначив”, – вказали в Маріупольській міській раді.

Світова спільнота відмовляється від цирків з експлуатацією тварин через те, що їх дресирування супроводжується насиллям, знущанням та утриманням в умовах, які негативно впливають на здоров’я тварин.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.