«Слід озброїти Україну F-16»: Кулеба закликав світ до допомоги після чергової ракетної атаки

Джерело: Дмитро Кулеба/Twitter

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував ракетну атаку Росією України 5 серпня, заявивши, що ворога потрібно негайно зупинити, зокрема шляхом озброєння нашої держави.

“Цієї суботи Росія здійснила черговий ракетний залп по Україні. Росія не зупиниться, поки її не зупинять. Світове співтовариство має зосередитися на забезпеченні справедливого й тривалого миру: озброїти Україну, в тому числі F-16, щоб закрити небо, та реалізувати українську формулу миру”, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що у суботу, 5 серпня, стався черговий російський ракетний обстріл проти нашої держави. Ворог намагався атакувати “Мотор Січ” та Хмельниччину.

Водночас ввечері 5 серпня російські війська скинули керовану авіаційну бомбу проти центру переливання крові в Купʼянській громаді на Харківщині.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.