За минулу добу росіяни обстріляли територію 11 областей України

Джерело: Military Media Center

Протягом минулої доби російські війська обстріляли територію 11 областей України, кількість жертв серед цивільних наразі уточнюється.

Загалом РФ завдала ударів з різних видів озброєння — гранатомети, міномети, танки, ствольна артилерія, РСЗВ, ЗРК, ударні БПЛА, стратегічна та тактична авіація, кораблі ЧФ — були атаковані 129 населених пунктів та 81 об’єкт інфраструктури.

Є загиблі та поранені серед цивільних, кількість жертв уточнюється, – мовиться у повідомленні.

Ввечері 5 серпня у першій хвилі атаки ворог застосував 14 крилатих ракет морського базування “Калібр” та три аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал”.

У ніч на 6 серпня росіяни продовжили атакувати ударними БпЛА “Shahed-136/131”, крилатими ракетами “Калібр” та крилатими ракетами Х-101/Х-555.

Силами та засобами ПС у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України знищено усі 27 ударних БпЛА “Shahed-136/131”, 5 із 6 ракет “Калібр” (друга хвиля) та 13 із 20 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х555.

Загалом за кілька хвиль атак з вечора 5-го по ранок 6-го серпня противник застосував 70 засобів повітряного нападу.

Папа Римський Франциск без пояснення відмовився від запрошення відвідати церемонію повторного відкриття  Собору Паризької Богоматері у Парижі, заплановану на 7-8 грудня. Понтифік заявив, що не збирається брати участь у заході відкриття собору після реконструкції.

У ніч на 19 вересня російські війська вчергове обстріляли Харків. Ворог поцілив у відкриту територію одного з районів, наразі відсутня інформація щодо постраждалих.

Франція модифікує частину винищувачів Mirage 2000-5F, призначених для України, для ураження наземних цілей.

Центр протидії дезінформації продовжує моніторити інфопростір країн Глобального Півдня та виявляти вигідні РФ наративи.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 18 вересня. Загалом від початку цієї доби відбулося 153 бойові зіткнення. Більш як 50% від загальної кількості боїв відбулися на Покровському та Курахівському напрямках.