Влада Словаччини дала дозвіл на вступ до лав ЗСУ 9 громадянам

Джерело: TASR з посиланням на слова керівника відділу комунікацій Офісу президентки Йозефа Матея

Президентка Словаччини Зузана Чапутова видала дозвіл на вступ до лав ЗСУ дев’ятьом громадянам, при цьому відхилила таких прохань втричі більше.

За словами Матея, з 24 лютого 2022 року по 2 серпня цього року Чапутова оголосила 35 рішень стосовно військової служби в лавах ЗСУ. “9 з них були позитивні, а 26 – негативні”, – прокоментував Матей.

Як повідомляється, процедура дозволу у Словаччині передбачає розгляд заявки та рекомендацію до неї від міністерств оборони, внутрішніх справ та МЗС, після цього дозвіл надає або не надає президент країни.

  • За даними Федерального міністерства внутрішніх справ ФРН, декілька десятків німецьких екстремістів направилися воювати в Україну, більшість – на боці Росії.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.