На Бахмутському напрямку ЗСУ змусили РФ витратно оборонятись, знищивши чимало ворожої техніки та солдат – Міноборони

Джерело: Ганна Маляр/Telegram

7 серпня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що минулий тиждень був вкрай складним на фронті, оскільки ворог кинув усі сили, аби зупинити український наступ.

Протягом усього тижня схід був епіцентром бойових дій. Відчутно збільшилась кількість ворожих обстрілів – близько 9 тисяч за тиждень. Маляр уточнила, що ворог використав близько 500 тисяч боєприпасів.

У таких умовах наші оборонці не дають ворогу просуватись на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там тривають важкі бої, – мовиться у повідомленні.

На Куп’янському напрямку противник здійснював пошук слабких місць в нашій обороні, безрезультатно вів штурмові дії в районі східніше Петропавлівки Харківської області.

Тоді як на Лиманському напрямку ворог продовжував штурмові дії з метою витіснення наших військ в районі Серебрянського лісу Донецької області.

Натомість наші війська успішно відбивали атаки ворога в районі Новоєгорівка, Білогорівка, Сергіївка, Надія.

На південному фланзі Бахмутського напрямку наші війська протягом тижня продовжували наступальні дії. Рух був дуже ускладнений мінуванням та обстрілами. Але наші війська змусили противника доволі витратно оборонятись, бо знищили чимало ворожої техніки та бійців, – зазначила заступниця міністра.

Маляр наголосила, що бої точились протягом тижня і тривають зараз в районі Кліщіївки, Андріївки, та Курдюмівки.

На Авдіївському, Мар’їнському  напрямках росіяни зосереджували основні зусилля на веденні наступальних дій з метою встановлення повного контролю над населеними пунктами Красногорівка, Мар’їнка та оточення населеного пункту Авдіївка. Здійснювали безрезультатні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорське.

Водночас на Півдні Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Як зауважила заступниця міністра, ЗСУ мали тактичний успіх на напрямку Мала Токмачка, Роботине Запорізької області, нині закріплюються на досягнутих рубежах.

Ворог серйозно укріплює  свої оборонні рубежі. І наші війська зараз стикаються не лише з мінуванням, але й з бетонним інженерним укріпленням ключових панівних висот. Це суттєво ускладнює просування, – додала вона.

Одначе, вже на Запорізькому та Херсонському напрямках російські війська зосереджували основні зусилля на веденні оборони.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.