Шварценеґґер розповів, що має дислексію

Джерело: Арнольд Шварценеґґер у Facebook.

Голлівудський актор та бодибілдер Арнольд Шварценеґґер закінчив записувати свою аудіокнигу “Будь корисним”, яку почнуть продавати з 10 жовтня. Після цього він розповів, що має нейробіологічний розлад – дислексію.

Через цей розлад людина не може автоматично сприймати значення слів у процесі читання, що ускладнювало роботу над аудіокнигою. Також, коли він готується до фільмів, то “місяцями знову і знову читає сценарій, поки не запам’ятає кожен рядок”.

“Я міг би сказати вам, як це було дивовижно – сісти й записати власні слова, але правда в тому, що я цього страшенно боявся. Ось мій секрет – я жахливо читаю. У 1950-х роках в Австрії не говорили про проблеми з навчанням, тому найчастіше, коли мене просили читати вголос на уроці, це було просто катастрофою, і мене били лінійкою. Але тепер я знаю, що у мене дислексія”, – написав актор.

Через дислексію мозок інакше обробляє інформацію, тому люди, які мають цей розлад, читають повільно, складно вловлюють зміст і схильні припускатися помилок при читанні. У них не формується зв’язок між словом та його значенням, тому під час читання у них не відбувається розуміння слова.

Шварценеґґер взяв обладнання для запису додому, аби записувати 20-30 сторінок на день. Зазвичай, автори готують свої книги за 2-3 дні в студії.

Актор розповів, що дозволяє собі боятися чи недовго поскаржитись, але потім змушує себе рухатись уперед.

“Я зробив так багато повторень, що не міг порахувати. Я розбив його (текст, – ред.) на дрібні шматочки, знаючи, що маленькі перемоги перетворюються на великі перемоги, або, в цьому випадку, на цілу книгу”, – зазначив актор.

Він висловив сподівання, що під час слухання аудіокниги людей “надихатимуть не лише слова, а й процес її запису”. Також він подякував команді, яка працювала над проєктом.

Довідка. Арнольд Шварценеґґер народився в Австрії, де провів дитинство. Його батько був нацистським солдатом, який отримував нагороди. Після повернення в Австрію він став знущатися з членів своєї сімʼї. Сам актор припускає, що його батько-тиран, ймовірно, страждав на ПТСР і депресію, та, можливо, мав шизофренію.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.