Через дитячі ігри з вогнем на Рівненщині загинув 11-річний хлопчик

Повідомляє ДСНС України

7 серпня у селі Жадківка Рівненського району двоє дітей пустували з вогнем, внаслідок чого загорілась будівля і один хлопчик загинув.

У приміщенні господарської будівлі, де грались діти, були дві каністри із легкозаймистими речовинами. Також там стояла паяльна лампа з бензином. 

Внаслідок ігор з вогнем на одному з хлопчиків загорівся одяг. Інший вибіг до літньої кухні, щоб покликати дорослих на допомогу. Проте, коли дорослі прибігли на місце події, будівля була повністю оточена полум’ям і вони не могли потрапити всередину.

Пізніше рятувальники прибули на місце та загасили пожежу. Під час їхньої роботи виявлено мертве тіло хлопчика, яке знайшли біля вхідних дверей будівлі.

“Закликаємо батьків навчати своїх дітей правил пожежної безпеки у побуті та на власному прикладі демонструвати їх дотримання”, – наголосили в ДСНС.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.