НАБУ та САП викрили чинного нардепа та двох його спільників на одержанні неправомірної вигоди у розмірі $85 тисяч

Джерело: НАБУ та САП.

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура за сприяння СБУ викрили на одержанні неправомірної вигоди чинного народного депутата України та двох його спільників.

За попередньою інформацією слідства, нардеп разом зі спільниками отримав першу частину коштів у сумі 85 тисяч доларів від приватного підприємця начебто за передачу в оренду державних земель.

За даними СБУ, у межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення про підозру народному депутату і двом його спільникам.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Зображення: НАБУ

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.