У французькому будинку, де проживають люди з обмеженими можливостями, сталася пожежа: 11 зниклих безвісти

Джерело: CNN

У середу вранці, 9 серпня, у французькому будинку відпочинку, де проживають люди з обмеженими можливостями, спалахнула пожежа. Одинадцять осіб вважаються зниклими безвісти.

Пожежа в Вінтценхаймі, невеликому містечку біля кордону з Німеччиною, спалахнула приблизно о 6:30 ранку за місцевим часом. “Сильне полум’я” охопило більшу частину будівлі.

Влада залучила 76 пожежників, чотири пожежні машини та чотири карети швидкої допомоги, і о 9 ранку пожежу було взято під контроль. Зі споруди евакуювали 17 осіб.

Міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен заявив, що зареєстровано декілька жертв, “попри швидке та сміливе втручання пожежної служби, якій я віддаю належне”.

Прем’єр-міністр Франції Елізабет Борн повідомила, що поїде до міста з депутаткою Національної асамблеї Франції Орор Берже.

“Мої перші думки – з жертвами та їхніми близькими, – сказала вона. – Я високо оцінюю реакцію пожежників”.

Міністерство юстиції США повідомила, що в Канаді пакистанцю висунуто кримінальне звинувачення за нібито планування масового розстрілу євреїв у Нью-Йорку в річницю нападу ХАМАС в Ізраїлі 7 жовтня 2023 року.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

В новому iPhone 16 від Apple використовуватимуть технологію нового покоління чіпів Arm, що стане останнім кроком у прагненні технологічного гіганта запровадити функції генеративного штучного інтелекту у своїх смартфонах.  

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.