США та Канада запровадили нові санкції проти Білорусі

Джерело: Reuters

9 серпня Сполучені Штати та Канада опублікували нові санкції проти Білорусі, включивши до списку кілька юридичних та фізичних осіб за порушення прав людини та підтримку Росії у повномасштабній війні проти України.

Міністерство фінансів США повідомило, що включило до санкційного списку вісім фізичних осіб і п’ять юридичних за фінансування білоруського уряду.

Ця дія спрямована проти кількох організацій, причетних до репресій білоруського режиму щодо суспільства, співучасті в невиправданій війні Російської Федерації проти України та збагачення лідера репресивного білоруського режиму Олександра Лукашенка, — мовиться в заяві Міністерства фінансів.

Своєю чергою, Канада ввела санкції проти дев’яти фізичних і семи юридичних осіб, зокрема урядовців, суддів, голову білоруського державного телебачення, міністерство оборони країни, а також військові виробничі та технологічні фірми, зазначається в окремій заяві уряду Канади.

Поліція Молодови попередила про плани зірвати вибори президента країни – зокрема шляхом захоплення урядових будівель – злочинними угрупованнями під керівництвом Росії.

В Україні триває 955-та доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) сягли понад 659 тисяч осіб.

5 жовтня відзначають Всесвітній день вчителя, Всесвітній день стомованих хворих, Всесвітній день боротьби з менінгітом та Всесвітній день виготовлення листівок. Християни сьогодні вшановують мученицю Харитину.

Вночі 5 жовтня ворог випустив по Україні понад десяток ударних безпілотників та кілька ракет.

За даними синоптиків у суботу, 5 жовтня, частина країни опиниться у полоні дощів.