Лідер КНДР відправив у відставку старшого генерала та закликав готуватись до можливої війни

Джерело: Reuters

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин змінив старшого генерала збройних сил і закликав до більшої підготовки до можливої війни, збільшення виробництва зброї та розширення військових навчань.

Кім зробив ці коментарі на засіданні Центральної військової комісії, де обговорювалися плани контрзаходів для стримування ворогів Північної Кореї.

Кім Чен Ин також поставив мету щодо розширення потужностей з виробництва зброї. Минулого тижня він відвідав збройові заводи, де закликав до виробництва ракетних двигунів, артилерії та іншої зброї.

Він також закликав військових проводити навчання з використанням новітньої зброї та обладнання, щоб сили були готовими до можливого бою.

США та Південна Корея планують провести військові навчання з 21 по 24 серпня, які Північна Корея вважає загрозою своїй безпеці.

Колишній лідер збірної України з футболу Євген Коноплянка завершив кар’єру.

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

В суботу, 7 вересня, тисячі людей вийшли на вулиці Франції, щоб протестувати проти призначення президентом країни Емманюелем Макроном правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром Франції.

Представники охорони здоров’я США підтвердили випадок захворювання на пташиний грип у пацієнта, який не контактував безпосередньо з інфікованими тваринами.

За даними сайту Downdetector.com, платформа соціальних медіа X в суботу, 7 вересня, відновила роботу після збою, який тривав менше ніж годину.