«Це не супермаркет»: у Повітряних силах пояснили, чому Україна не може купувати ППО

Джерело: речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в етері телемарафону

У Повітряних силах ЗСУ відповіли на претензії про те, чому Україна не купує системи протиповітряної оборони.

Ігнат зауважив, що деякі “лідери думок” звинувачують Україну у тому, що вона “не купила ППО”.

“Вони помиляються, коли кажуть, що можна було за ці гроші купити ППО. Це маніпуляція, не можна піти до супермаркету та купити ППО чи винищувач. Таких супермаркетів немає, це технологічна зброя, яку продають за погодженням урядів країн”, — пояснив він.

За словами речника, командування неодноразово підраховувало, скільки систем ППО необхідно, аби захистити всю територію країни.

“Потрібні десятки й навіть сотні, якщо брати все до купи. Німеччина передала лише дві установки Patriot. Потрібно замінювати західними системами радянські”, — сказав Юрій Ігнат.

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.

Сьогодні вдень, 7 вересня, російські окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по Харкову та селищу Мала Данилівка Харківського району. Є поранені.