ЗСУ продовжують контрнаступальні дії просунувшись у районі адмінкордону Запорізької та Донецької областей – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Упродовж 10 серпня Сили оборони продовжували контрнаступальні дії щонайменше на 3-ділянках фронту та просунулись вперед у районі адміністративного кордону між Запорізькою та Донецькою областями.

У Генштабі України повідомили, що українські війська продовжували контрнаступ на Бахмутському, Бердянському (район кордону Донецько-Запорізької області). ) та на Мелітопольському (захід Запорізької області) напрямках.

Геолокаційні кадри, опубліковані 10 серпня, свідчать, що українські війська перетнули річку Мокрі Яли та просунулися на схід до південно-західної околиці Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки) у районі кордону Донецько-Запорізької області.

У Генштабі України повідомили, що українські війська досягли часткових успіхів у напрямку Урожайного та на південь і південний схід від Старомайроського (9 км на південь від Великої Новосілки).

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки Leopard, ракети до системи ППО IRIS-T SLM та гаубиці Panzerhaubitze.