У Каліфорнії використовують ШІ, щоб виявити лісові пожежі – Reuters

Джерело: Reuters

У Каліфорнії пожежники використовують штучний інтелект для того, щоб допомогти виявити лісові пожежі, передаючи відео з понад 1000 камер, стратегічно розміщених по всьому штату.

Відтак, минулого місяця була запущена програма ALERTCalifornia AI, і вона вже показала непогані результати. Камера помітила пожежу, яка спалахнула о 3 ранку за місцевим часом у віддаленому, зарослому чагарником національному лісі Клівленда.

Тоді штучний інтелект попередив капітана пожежної служби, який викликав близько 60 пожежників. Зрештою пожежу було ліквідовано через 45 хвилин.

Програма ALERTCalifornia AI розроблена інженерами Каліфорнійського університету в Сан-Дієго з використанням штучного інтелекту від компанії DigitalPath.

Крім мережі камер, ця програма збирає величезну кількість додаткової інформації, зокрема аерофотозйомку для кількісного визначення рослинності, де можуть виникнути майбутні пожежі, і картографування поверхні Землі.

Літаки й безпілотники також збирають інфрачервоні дані та дані з інших довжин хвиль, які недоступні людському зору.

Взимку ця програма здатна вимірювати атмосферні річки та сніговий покрив.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.