Італія повернула із США понад 200 викрадених стародавніх артефактів

Джерело: Reuters

Італія повідомила про повернення 266 стародавніх артефактів зі Сполучених Штатів Америки, вартість яких становить десятки мільйонів євро.

Як розповіли в інформагентстві, артефакти були перевезені у США та продані наприкінці 1990-х років міжнародною мережею контрабандистів.

Експонати, найдавніші з яких датуються ІХ століттям до нашої ери, включають роботи, що належать до періодів етруської цивілізації, Великої Греції та Римської Імперії.

Зазначено, що повернути артефакти вдалося завдяки співпраці між судовими органами Італії та США.

На фото можна помітити, що артефакти включають кілька розписаних горщиків, голову статуї та кілька монет, які були представлені на церемонії реституції на початку минулого тижня у Нью-Йорку.

Фото: Reuters

У межах процедури банкрутства торговця старожитностями було вилучено 145 предметів. Інші 65 артефактів надійшли із музею Menil Collection в американському місті Х’юстон.

З 2017 року Володимир Путін намагався вплинути на Дональда Трампа, тодішнього президента США, формуючи в нього негативне ставлення до України. The New York Times стверджує це на основі даних, отриманих від колишніх американських високопосадовців.

Адвокатура позбавила Тетяну Монтян права на заняття адвокатською діяльністю.

З початку 2024 року Міноборони кодифікувало і допустило до експлуатації у Силах оборони понад 900 зразків озброєння і військової техніки, зокрема понад 600 – українського виробництва.

Міністерство внутрішніх справ Естонії днями визнало недостатніми зміни, котрі внесла Естонська православна церква Московського патріархату до свого статуту для розриву зв’язків з Москвою.

5 жовтня Букви опублікували матеріал про історію херсонки Олени Молокової, в якому йдеться про її…