Путін знає, що програв війну проти України, він боїться і тому вдається до блефу – The Telegraph

Джерело: The Telegraph

На думку американського військового кореспондента Девіда Акса, російські ядерні погрози можна сприймати як “порожній блеф”, оскільки якщо це не так, тоді ядерний удар був неминучим з 1999 року.

Як пояснив Акс, Дмитро Медведєв боїться. Це спричинено тим, що його бос, Володимир Путін, теж наляканий. Зараз же колишній президент РФ Медведєв, а нині – заступник голови Ради безпеки Росії, став “корисним рупором” для російського диктатора.

Він – довірена особа, яка достатньо віддалена від очільника Кремля, щоб говорити речі, які навіть сам Путін не повинен говорити, і водночас достатньо близька, щоб світ міг здогадатися, хто насправді їх промовляє.

“Тому, коли Медведєв знову і знову погрожує підірвати ядерну зброю в Україні, ми можемо з таким же успіхом приписати ці слова Путіну. І коли ми відчуваємо запах страху Медведєва, яким просякнутий кожен склад його апокаліптичних висловлювань, ми можемо відчути, що це теж віє і від Путіна”, – прокоментував Девід.

Протягом двох місяців довгоочікуваного контрнаступу ЗСУ просунулися лише на кілька кілометрів уздовж 3-4 критичних осей у Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях на півдні та сході України. При цьому “вони поплатилися кров’ю за кожен метр”.

Однак Акс переконаний, що саме вагомі причини сповільнюють український наступ. Артилерійські війська України, які швидко покращують свої вміння завдяки допомозі країн НАТО, знищують 3-4 російські гаубиці за кожну втрачену свою гаубицю. І, на противагу історичній традиції, яка віддає перевагу арміям в обороні, українська армія в наступі вбиває стільки ж росіян, скільки росіяни вбивають українців.

“Армія Києва просувається повільно, тому що вона дозволяє своїй артилерії йти попереду. А великі гармати працюють методично, перемелюючи по одному російському ешелону за раз”, – пояснив Акс.

За словами Девіда, страх Путіна і, відповідно, Медведєва зумовлений тим, що після 18 місяців широкомасштабного вторгнення Росії в Україну більш ніж мільйонна армія РФ все ще не може перемогти українську, яка вдвічі менша за чисельністю і має менше всього необхідного.

Саме страх Путіна спонукає його погрожувати через Медведєва ядерним знищенням людської цивілізації, вважає Акс. При цьому він дотримується думки, що російський лідер блефує.

“Якби він не блефував, ми б вже знали. Тому що ми вже жили б на зараженій радіацією постапокаліптичній пустці”, – наголосив американський військовий кореспондент.

При цьому він зауважив, що навіть якщо у відчаї Путіна є межа божевілля, США і країни НАТО не повинні піддаватися на російські ядерні погрози.

“Якщо я помиляюся, то Путін був готовий до кінця світу після будь-якої поразки. І якщо ця поразка не станеться в Україні, то рано чи пізно він її зазнає в іншому місці. А це означає, що Армагеддон був неминучим з 1999 року”, – резюмував Девід.

  • Володимир Путін хоче втягнути росіян у цивілізаційний конфлікт із Заходом, набагато масштабніший, ніж війна в Україні. Чи підуть росіяни за ним?

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.

Громадянин Ірландії Роберт Діґан на псевдо Ірландець, загинув на полі бою 17 вересня, залишивши за собою спадщину хоробрості та вірності. Його побратими вшанували шлях від ірландського рейнджера до українського захисника.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.