Кількість громадян, що перетинають кордон на в’їзд в Україну, переважає тих, що виїжджають

Джерело: Урядовий портал з посиланням на Адміністрацію Держприкордонслужби

Кількість громадян, що зараз перетинають кордон України на в’їзд, продовжує переважати, на відміну від початку літнього сезону, коли більше осіб слідувало за кордон.

Загалом пасажиропотік залишається на досить високому рівні.

Прогнозується, що така динаміка пасажиропотоку щодо кількісних показників перетину і напрямків руху триматиметься принаймні до кінця літа.

Цього місяця кордон України перетнуло вже майже 1,9 мільйона громадян, 85% становлять громадяни України.

У будні дні прикордонники оформлюють близько 120 тисяч громадян на в’їзд та виїзд з України. У вихідні ця цифра може зростати до 140 тисяч громадян за добу.

Половина пасажиропотоку припадає на ділянку кордону з Республікою Польща.

У відомстві нагадали, що у липні кордон України загалом перетнуло 3,8 мільйона осіб, що на 600 тисяч осіб більше, ніж у червні.

А також зазначили, що загальна інтенсивність пасажиропотоку за 7 місяців цього року збільшилась на 3%, у порівнянні з аналогічним періодом 2022 року.

В Україні триває 968-ма доба повномасштабної російсько-української війни. За цей час втрати військ РФ у живій силі (вбиті та поранені) перевищили 675 тисяч осіб.

18 жовтня відзначають Європейський День боротьби з торгівлею людьми, Європейський день паперового пакета, Всесвітній день менопаузи та Міжнародний день жіночого щастя. Християни вшановують апостола і євангеліста Луку.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.