В Австрії нелегальних мігрантів виявлятимуть за допомогою детекторів серцебиття

Джерело: МВС Австрії

Поліція Австрії почала використовувати на прикордонному контролі детектори серцебиття для перевірки вантажівок на наявність в них нелегальних мігрантів.

“Детектори серцебиття відіграватимуть важливу роль у прикордонному контролі. Пристрої є найсучаснішими, і поліція зможе ще ефективніше боротися зі злочинцями, які займаються контрабандою людей”, – повідомив міністр внутрішніх справ Австрії Герхард Карнер під час передачі приладів у Нікельсдорфі.

Загалом було передано шість пристроїв для виявлення серцебиття, які будуть використовуватися під час прикордонного контролю. З їх допомогою перевірки вантажівок відбуватимуться швидко, адже раніше треба було здійснювати розвантаження підозрілих машин.

При цьому австрійська поліція має на меті закупити сім додаткових автомобілів з тепловізійними системами, а також більше інших тепловізорів та приладів нічного бачення для поліціянтів, які несуть службу на кордоні.

Варто нагадати, 23 липня країни Середземномор’я, Близького Сходу та Африки узгодили спільні кроки, аби спробувати уповільнити неконтрольований потік мігрантів та подолати певний тиск, який змушує людей залишати свої домівки, намагаючись дістатися Європи.

Раніше стало відомо, що готівка є основною частиною плану ЄС відносно запобігання потоку мігрантів до Європи. 16 липня ЄС завершив угоду з Тунісом, котра фактично пропонує країні мільйони в обмін на блокування човнів, які перевозять все більше людей до Європи.

У селищі Велентенському на Херсонщині внаслідок російської атаки поранень зазнали жінка та водій швидкої допомоги. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.

В заповіднику для слонів на півночі Таїланду внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів та десятки туристів. Дві тварини загинули під час евакуації.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт.