Італія, Франція, Швейцарія: Європа готується до чергової хвилі спеки

Джерело: Euronews

Європа готується до чергової хвилі спеки цими вихідними і наступного тижня через підвищення температури. Синоптики прогнозують до 42 градусів тепла в Італії, 40 градусів у Франції та 37 градусів у Швейцарії.

За даними метеорологічних агентств Швейцарії та Франції, очікується, що це пошириться з Іспанії на Центральну Європу щонайменше до наступного тижня.

Прогнозується, що спека охопить південну Францію, Швейцарію, південну Німеччину та північну Італію.

Міжурядова група експертів зазначила, що зміна клімату робить хвилі спеки більш інтенсивними та частішими.

За словами експертів-синоптиків, цими вихідними в Італії передбачається третя хвиля спеки за літо. Високі температури виникають на тлі теплих повітряних мас, що надходять із Сахари через Алжир і Марокко.

Найбільше постраждають рівнини на півночі Італії та узбережжя Тірренського моря, де температура ртутного стовпчика досягне 40C, а також Сардинія, де очікується 42C.

Франція може зіткнутися з найсильнішою спекою за всю історію. В країні сім департаментів на південному сході перебувають у стані тривоги через наближення літніх штормів і стрімкого підвищення температури цими вихідними.

У Німеччині на початку цього тижня в столиці Берліні оголошено червоний рівень тривоги через попередження про спеку. 

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, генеральний директор компанії Meta Марк Цукерберг офіційно випередив засновника Amazon Джеффа Безоса й став другою найбагатшою людиною світу.

В заповіднику для слонів на півночі Таїланду внаслідок повені евакуюють понад 100 слонів та десятки туристів. Дві тварини загинули під час евакуації.

93-річний американець та ветеран армії США Вітаутас Пачкаускас підтримує Україну і з початку війни вже 130 разів виходив на проукраїнські акції.

Лідер фракції “Євросолідарність” Петро Порошенко привіз в Миколаїв партію обладнання для моніторингового центру “Ай-Петрі СВ”, однак “за вказівкою згори” його не впустили на обʼєкт. 

Верховний суд Бразилії оголосив, що юристи платформи X не сплатили штрафи належному банку. Штрафи, які юристи X стверджують, що були сплачені, є єдиним невиконаним заходом для поновлення роботи компанії в Бразилії.