Два бренди призупинили рекламу на X після того, як їхні оголошення з’явилися поруч із пронацистським контентом

Джерело: CNN

Представники торгово‑промислової асоціації NCTA та фармацевтичної компанії Gilead заявили, що вони негайно призупинили рекламу на X, платформі, раніше відомій як Twitter, після того, як їх реклама та реклама була розміщена в обліковому записі, що пропагує фашизм.

Некомерційна організація Media Matters for America задокументувала у звіті, опублікованому в середу, що на X була розміщенна інформація, присвяченим Гітлеру та нацистській партії.

Тому дві компанії заявили, що вони негайно призупинили рекламу на X.

“Ми дуже серйозно ставимося до відповідального розміщення реклами NCTA і стурбовані тим, що наша публікація про майбутнє широкосмугових технологій з’явилася поруч із цим надзвичайно тривожним вмістом”, — сказав у заяві речник NCTA Браян Дітц.

Представник Gilead сказав, що компанія призупинить витрати на рекламу, поки X розслідує проблему.

Інші компанії, такі як NYU Langone заявили, що були “цілком здивовані цим і надзвичайно стурбовані будь-якою появою нашої реклами та бренду поруч із явно неприйнятним вмістом, який пропагує ненависть”, додавши, що очікує від своїх рекламних партнерів “відповідального реагування”.

Минулого тижня компанія X заявила, що запровадила додаткові засоби контролю безпеки для рекламодавців, включаючи можливість уникати показу їхніх оголошень поруч із “цілеспрямованою мовою ненависті, сексуальним вмістом, невиправданою кров’ю, надмірною нецензурною лексикою, непристойністю, спамом, наркотиками”. 

Але новий звіт показує, що компанії ще потрібно попрацювати, якщо вона хоче уникнути монетизації та розміщення реклами поруч із неприйнятним вмістом. 

“Media Matters та інші спостерігачі задокументували, як X залишався небезпечною вигрібною ямою контенту, особливо для рекламодавців”, — йдеться у звіті Media Matters.

Компанія також стверджує, що задокументувала випадки розміщення реклами брендів поруч із контентом із заперечення голокосту.

За даними синоптиків у п’ятницю, 18 жовтня, у більшості регіонів сухо та сонячно.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ізраїльські військові знайшли на базах бойовиків “Хезболли” найсучаснішу російську зброю на півдні Лівану.

У ДСНС повідомили, що 16 жовтня понад 40 рятувальників поповнили банк крові, котра наразі так потрібна нашим військовим.

Згідно з інформацією Міністерства аграрної політики та продовольства України, в Україні вже намолочено 62,2 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 16,8 млн га.

17 жовтня президент Володимир Зеленський підписав закон “Про внесення змін до Митного кодексу щодо запровадження атестації посадових осіб митних органів” щодо “перезавантаження” митниці.