Наступна очна зустріч у форматі «Рамштайн» відбудеться після 18 вересня – Резніков  

Джерело: Олексій Резніков в інтерв’ю “24 каналу”

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що 15-та зустріч міністрів оборони країн-союзниць у форматі “Рамштайн” відбудеться орієнтовно на тижні з 18-го вересня на авіабазі “Рамштайн” у Німеччині.

Як уточнив глава Міноборони, “Рамштайн” – це об’єднана робоча група з оборонної, безпекової підтримки України.

Робота триває 24 на 7, тому що міністри оборони Австралії, Нової Зеландії, США, Канади живуть у різних часових поясах. Європи так само. Тому 24 на 7 телефонні дзвінки, відеоконференції, якісь візити на двосторонніх, тристоронніх основах.

Він також наголосив, що найважливіша тема обговорення під час зустрічі залишається посилення систем протиповітряної оборони. Додавши, що партнери обговорять більше ракет, більше систем, більше радарів, плюс авіація як елемент протиповітряної оборони. Ще одне важливе питання — це артилерія та амуніція до неї. Окрім цього, під час зустрічі також обговорять бронетехніку всіх видів.

“Рамштайн” не може втратити своєї ваги та значення, тому що завдання змінюється, йде прогрес. Ми з вами отримали певну кількість зброї. Якщо не вважати залишок – літаки та певні засоби ураження, ми маємо майже, що хотіли б мати, — запевнив міністр.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.