Удари українських військ по тилах РФ «підривають моральний дух» противника – ISW

Джерело: Інститут вивчення війни

Удари Збройних сил України по тилах ворога підривають бойовий дух російської армії, що несе загрозу стабільності оборони противника на кількох критичних ділянках фронту.

За словами аналітиків, передовим підрозділам РФ, особливо на півдні України, часто доводилося боротися із падінням бойового духу після українських ударів по тилах.

Як зауважили фахівці, ці проблеми можуть швидко загостритися і поширитися серед російської армії, якщо один із підрозділів буде знищено. На думку експертів, це може призвести до паніки та значно знизити боєздатність інших російських сил.

При цьому прорвана лінія оборони загрожуватиме цілісності єдиної системи. Крім того, такий прорив у лінії фронту створить уразливість, якою можуть скористатися українські сили.

Водночас аналітики наголосили, що, росіянам, ймовірно, не вистачає необхідних резервів для ротації підрозділів, що вийшли з ладу. Це, своєю чергою, робить обов’язковим збереження бойового духу в передових підрозділах.

Прем’єр-міністр Угорщини прагне стати посередником у мирних переговорах після того, як виступив проти підтримки Заходом України під час повномасштабного вторгнення Росії.

Більш як третина громадян РФ виправдовує гіпотетичне застосування ядерної зброї у війні проти України.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 4 липня. З початку доби відбулося 130 бойових зіткнень.

На майбутньому саміті НАТО, котрий відбудеться у Вашингтоні з 9 по 11 липня, країни Північноатлантичного альянсу представлять план зміцнення ВПК.

Західного озброєння досі не вистачає на потенційні можливості України у мобілізаційних ресурсах.