У районі Роботиного українські військові мали успіх — Міноборони

Джерело: заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram

У напрямку південно-східніше Роботиного Запорізької області Сили оборони мали успіхи. Нині триває планова бойова робота.

“Ворог намагався повернути втрачені положення східніше Роботиного Запорізької області. Але безуспішно. В Роботиному зараз триває планова бойова робота”, – написала представниця Міноборони.

Російські військові нині – в обороні на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Росіяни надалі продовжують обстрілювати позиції захисників та цивільні об’єкти у Запорізькій, Херсонській, Миколаївській областях. Зокрема вони активно застосовують баражуючі боєприпаси “Ланцет”.

На Бердянському та Мелітопольському напрямках тривають наступальні дії ЗСУ.

Зі свого боку, російські пропагандисти днями стали поширювати у соцмережах інформацію, що ЗС РФ покидають Роботине і мають невдачі на Запорізькому напрямку.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.