За добу окупанти 4 рази обстрілювали Чернігівщину: є загиблий

Джерело: голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус

За повідомленнями місцевої влади, протягом 21 серпня ворог 4 рази обстрілював прикордонні населені пункти Чернігівщини.

Загалом за добу в області зафіксовано 39 вибухів.

Населені пункти росіяни обстрілювали мінометами, АГС, дронами-камікадзе.Як наслідок – загинув один чоловік, пошкоджена цивільна інфраструктура.

Вночі росіяни вдарили по будівлі міської ради у Семенівці. Зайнялась полежала, будівля зазнала руйнувань. Також пошкоджені будинки поруч.

У Генеральному штабі ЗСУ поінформували про ситуацію на фронті станом на 22:00 17 жовтня. З початку доби загальна кількість бойових зіткнень вздовж всієї лінії фронту зросла до 191.

Виробничі потужності української дронової індустрії збільшилися у десять разів у 2024 році проти 2023 року. Про це повідомляє відомство з посиланням на дослідження дронової індустрії від Київської школи економіки та Brave1.

У вересні російська армія щоденно втрачала на полі бою в Україні у середньому по 1271 особі вбитими та пораненими. Відповідні дані оприлюднив високопосадовець Північноатлантичного альянсу на брифінгу в Брюсселі в кулуарах засідання міністрів оборони 17 жовтня. 

Надлишок нафти на світовому ринку штовхає її ціну вниз, а разом з нею нижче встановленого порогу у $60 за барель опустилася і вартість російського сорту.

17 жовтня Україна отримала від Швейцарської агенції з розвитку та співпраці важку машину для розмінування GCS-200. Загалом впродовж року Швейцарія передасть три машини для розмінування, котрі передадуть піротехнічним підрозділам ДСНС.