Чехія передасть необхідне обладнання у міські лікарні Харкова

Джерело: Ігор Терехов/Telegram

22 серпня мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що провів низку зустрічей з іноземними партнерами, котрі залучають власні зусилля для відновлення українських міст.

За словами Терехова, у підсумку сьогоднішніх зустрічей з іноземними партнерами міська влада отримала хороші результати для міста.

Зокрема Чехія погодилася передати необхідне обладнання у міські лікарні й облаштувати первинну ланку меддопомоги на Північній Салтівці.

Окрім цього, Управління Верховного Комісару ООН у справах біженців запевнило, що й надалі продовжуватиме допомагати харківʼянам у склінні розбитих вікон у найбільш зруйнованих районах, а також візьме на себе внутрішні ремонти кількох пошкоджених будинків.

Зауважимо, після 17 місяців повномасштабної війни Україна накопичила приголомшливий і різноманітний арсенал техніки, яку потрібно підтримувати. Тому зараз основні зусилля союзників спрямовані на ремонт військової техніки.

На Білгородщині РФ ворог замінував дамби та будує оборонні фортифікації навколо обласного центру. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” Віталій Саранцев.

У новій резолюції Європарламент закликав країни ЄС зняти всі обмеження на удари України в глиб Росії західною зброєю. Відповідний документ прийняли більшістю голосів: “за” проголосували 425 депутатів, проти — 131, ще 63 утрималися.

У Сумах російські окупаційні війська вдарили по геріатричному пансіонату, де проживали 211 літніх людей.

Петро Порошенко сьогодні доставив великий вантаж для бригад ЗСУ на сході України. Пʼятий Президент вважає, що допомога армії — це найважливіше. 

Уряд Німеччини надав Силам оборони новий пакет військової допомоги. Серед іншого, Україна отримає танки LEOPARD, всюдиходи Bandvagn та дрони Vector.