Вночі російську столицю вкотре атакували БпЛА: є влучання у будівлю «Москва-сіті»

Джерело: російське пропагандистське видання РИА Новости

Вночі 23 серпня російську столицю знову атакували безпілотники. За даними влади РФ, було три БпЛА, один з яких поцілив у “Москва-сіті”.

За даними пропагандистів, під час атаки БпЛА вже вкотре закривались російські аеропорти “Внуково”, “Домодєдово” та “Шереметьєво”.

Згодом мер Москви Сергій Собянін повідомив, що вночі ППО збила дрон у Можайському районі Московської області. Другий БпЛА поцілив у будівлю “Москва-сіті”, де триває будівництво.

Водночас у міноборони РФ повідомили про три безпілотники: два з них, повідомили у ворожому відомстві, було збито силами ППО у Можайському та Хімкинському районах Московської області. Третій БпЛА нібито подавили засобами РЕБ, після чого він влетів у “Москва-сіті”.

Внаслідок вибухової хвилі від влучання у двох сусідніх п’ятиповерхівках вибито декілька вікон. Також вибито вікна і в самій будівлі “Москва-сіті”. Постраждалих немає.

Згодом стало відомо, що уламки збитого БпЛА у Хімках пошкодили приватний будинок: частково зруйновано дах та вибито вікна. Також пошкоджено стіну нежитлової будівлі з магазинами. Обійшлось без постраждалих.

У Генеральному штабі ЗСУ повідомили оперативну ситуацію на фронті станом на 22:00 2 липня. З початку доби відбулося 136 бойових зіткнень.

Український прикордонник Вʼячеслав розповів про півтора року катувань, розстрілів та нелюдських умов утримання у російському полоні.

2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у Києві зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві. У цей час міністр закордонних справ Петер Сіярто провів телефонну розмову з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. 

Заступниця міністра юстиції Олена Висоцька поінформувала, що нині в Україні вже понад три тисячі ув’язнених умовно-достроково звільнені в обмін на мобілізацію до лаз Збройних сил. За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 000 ув’язнених потенційно можуть мати право на участь у новій програмі.

Український музикант-мультиінструменталіст, більш відомий сопілкар гурту Kazkа, Дмитро Мазуряк поповнив лави Збройних сил України.