У Чехії чоловік напав на двох жінок, коли дізнався, що вони – українки

Джерело: Novinky

У чеському місті Пласи, на півночі Пльзенського краю, чоловік побив двох українок, коли дізнався, звідки вони. Він зупинився біля них на машині, вийшов і почав бити в обличчя й тягнути за волосся.

Тетяна, одна з постраждалих, розповіла, що вона разом з подругою Лілією пішли з дітьми на карусель. Коли до них під’їхала Skoda Octavia з причепом, вони сиділи на бордюрі і розмовляли. Невідомий запитав, чи з України вони.

“Потім він від’їхав на кілька метрів, залишив машину заведеною і повернувся до нас”, – сказала постраждала.

Спершу чоловік почав лаятися, а потім напав на них.

“Спочатку я зазнала трьох ударів кулаком в обличчя. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб я встала. Одразу ж накинувся на Лілію”, – зауважила постраждала.

Тетяна спробувала витягнути ключ із замка запалювання, щоб він не зміг втекти з місця злочину. Коли вона збиралася викликати поліцію – двоє інших чоловіків підійшли до неї ззаду і вдарили в спину. Тоді вона впустила ключ на землю.

“Перший нападник підняв його, сів у машину і поїхав геть. Назустріч нам вже йшли дві дівчини і хлопець, які викликали поліцію і швидку допомогу, оскільки Ліля лежала на землі, з обличчя текла кров”, – згадує Тетяна.

Вона передала поліції фото транспортного засобу разом із номерним знаком і детально описала нападника. Друга потерпіла гірше пам’ятає події. Вона згадала, що їй завдали трьох ударів і надалі вона отямилася тільки в лікарні.

Лілії діагностовано відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа.

За словами постраждалих, вони знайшли прихисток в Чехії через кілька тижнів після початку російської агресії. Вони не можуть пояснити мотиву нападу, оскільки за цей час “ні з ким не сварилися, нікого ні на що не провокували”.

Протягом дня, 7 вересня, армія РФ здійснила 76 обстрілів прикордонних територій і населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 140 вибухів. 

Станом на 22:00 в суботу, 7 вересня, за поточну добу по всій лінії фронту відбулося 168 бойових зіткнень. 

Глави зовнішніх розвідок Великої Британії та США попередили, що міжнародний світовий порядок “під загрозою, якої ми не бачили з часів холодної війни”.

Директор ЦРУ Вільямс Бернс розповів про перспективу спалаху ядерної війни на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Португалія активно лобіює приєднання України до Європейського Союзу і хоче, щоб блок почав готуватися до можливого вступу.